Yurtdışından Telefon Getirmek

Yurtdışından Telefon Getirmek 2023

Yurtdışından Telefon Getirmek 2023 yılında yurt dışından telefon getirme ücretleri ve şartlarıyla ilgili merak ettiğiniz soruları, yazımız üzerinden cevaplandırmaya çalışacağız. Ülkemizde devamlı artan vergiler nedeniyle telefon fiyatları gün gün artış göstermektedir. Tüketiciler bu konuda çok daha uygun maliyete telefonlar satın alabilmek için yurt dışında gerçekleştirdikleri seyahatlerde telefon satın almayı daha uygun görüyorlar. Ticaret Bakanlığı bu konuda yolcuların beraberinde yurt dışından telefon getirme durumlarına kontrol sağlamak amacıyla belirli tedbirler almıştır.


2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

2023 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

2023 yurt dışından telefon getirme ücretleri nasıl? Telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar yatırmak gerekiyor? Şeklinde birbirinden farklı soruların yanıtlarını yazımız üzerinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Her yıl gazetede yayınlanan kararlara göre yurt dışından telefon getirtmek için gerekli olan IMEI kayıt ücretleri ve gerekli olan diğer harç miktarları belirlenmektedir. Bu kapsam dolayısıyla yayınlanan karara göre 2023 yılında telefonları pasaporta kaydetmek için istenen ücret tekrardan belirlenmiştir. Peki yurt dışından telefon getirtmek için çaba sarf eden biri ne kadar ücret yatırmalıdır?

Yurt dışında seyahat ettikten sonra beraberinde telefon getirtmek isteyen kullanıcılar Türkiye’ye dışarıdan getirdikleri bu telefonları serbest şekilde kullanabilmek için IMEI kaydı yaptırmalıdır. Pasaport üzerinden gerçekleşen kayıt işlemlerinin ardından telefonlar kolaylıkla kullanıma açılabilmektedir. 2023 yılında yurt dışından ülkemize getirilen telefonların kullanılabilmesi için yapımı zorunlu olan IMEI kaydının ücretleri net olarak belirlenmiştir. 2023 yılı itibari ile 117 lira olan abonelikler 260 TL maktu ÖIV alınıyor. Aynı zamanda 2023 yılında yapılan değişikliğe göre yurtdışından getirilen telefonların harçları 20 bin TL olarak belirtilmiştir.

Yurtdışından Telefon Getirme Sınırı Var Mı?

Birçok kişi yurt dışından sayısız telefon getirme hakkının olduğunu düşünmektedir. Yurt dışından kaç telefon getirilebilir? Sorusu ile yeni anayasa ile birlikte Türkiye’de 3 takvim yılı içerisinde yolcular yalnızca bir telefon getirebilmektedir. Ticaret Bakanlığının belirlemiş olduğu karara göre yolcular 3 yılda birden fazla telefon getirememektedir. Gümrük muhafaza memurları BTK verilerini devamlı sorgulama ekranları üzerinden kontrol ederek kişilerin en son ne zaman gümrüğe vergisiz telefon getirdiklerini rahatlıkla görüntüleyebilmektedir.
Bu nedenle yolcular 3 yıl süreyle yalnızca 1 adet telefon getirme hakkına sahip olmaktadırlar. 3 yılda birden fazla telefon getirildiği takdirde gümrükte kapalı ve kutulu şekilde muhafaza edilecek telefon gümrük ambarında saklı tutuluyor. Telefon getirtmek isteyen yolcuya ambar muhafaza makbuzu takdim edildikten sonra 3 ay içerisinde yolcu tekrardan yurt dışına çıkarken telefonunu teslim alıp yurt dışına kendisiyle beraber götürebiliyor. Fakat yolcu 3 ay içerisinde yurtdışına gitmeyecekse telefon hiçbir şekilde teslim edilmiyor.

Yalnızca İkinci Telefonlar Sorgulanacak
Yolcuların kullanmakta oldukları telefonlar için herhangi bir kontrol sağlanmayacaktır. Kapalı kutu içerisinde bir veya birden fazla telefonla ülkeye giriş yapmaya çalışan yolcuların telefonları kontrol edilecektir. 2 adet telefonu bulunan kişiler için kutuda muafiyet kontrolü yapılacaktır. Bahsi geçen uygulama 2022 tarihi itibarıyla hayata geçirilmiştir. Bu tarihten itibaren yolcular yurt dışından telefon getirme haklarının olup olmadığını kontrol edebilirler. 3 yılda birden fazla telefon geçirmiş olan kişilerin ülkeye getirmek istedikleri telefonlar gümrük ambarına sevk edilmektedir. Yolcuların yatırmak istediği telefonlar sistem üzerinden x-ray taramasına tabi tutularak kolaylıkla tespit ediliyor.

Ayrıca aynı kategoride bulunan diğer yazımızı inceleyebilirsiniz.   Royal Salute 21 Fiyat 2024 – 1 Litre Fiyat
Yurtdışından Telefon Getirmek
Yurtdışından Telefon Getirmek

Yurtdışından Gelen Telefonlar Pasaport Olmadan Açılabilir Mi?

Yurt dışından aldığınız telefonların IMEI kayıt işlemlerini pasaportunuz olmadan halledebileceğinizi ve bu işlemler esnasında yatırmanız gereken ücretleri hep birlikte inceleyelim. Yurt dışından getirilen telefonların tamamını pasaportsuz açabilir miyim? Son zamanlarda telefon fiyatlarının bir hayli zamlanması üzerine bu sorular tekrardan gündemdeki yerini almış bulunmakta. Pasaportsuz şekilde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınız aracılığıyla Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi bölgelerden alınan tüm telefonlar e-devlet üzerinden açtırılabiliyor. Yurt dışından telefon getirtmek, harç ücretlerinin artışı ile avantajını kaybetmiş olsa da özellikle iPhone telefonlar için hala avantajlı sayılır. Şimdi sizlerle birlikte bu işlemlerin e-devlet aracılığıyla nasıl gerçekleştirildiğine dair tüm detayları ele alacağız.


Yurt Dışından Aldığım Telefonu Nasıl Açtırabilirim?

E-devlet aracılığı ile cihazınızın IMEI kaydını yapmanız son derece basittir. E-devlet sayfanızda bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun yer aldığı başvuru formunu oluşturduktan sonra elektronik sim ve fiziksel sim için ücret ödemeden telefonunuzu açtırabilirsiniz. Yurt dışı telefon kayıt süresi için gerekli olan 120 günü aşsanız bile kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra telefonunuz yaklaşık 24 saat içerisinde Kullanıma aktif hale gelecektir. Yani telefonunuz kapansa da tekrardan açtırabilirsiniz.

Yurtdışından Gelen Telefonlar Pasaportsuz Açılırken Hangi İşlemler Gerekiyor?

Yurt dışından gelen telefonları pasaportsuz şekilde açtırmak için ilk olarak BTK Sitesi aracılığıyla telefon harcı ödemelerini tamamlıyoruz.
Ardından IMEI kaydı için e-devlet sayfası üzerinden hesabımızla giriş yapınca karşımıza gelen bilgileri onayladıktan sonra devam et butonunu aktif hale getiriyoruz.
Yurt dışından elde ettiğimiz ve Türkiye’de henüz 1 yılını doldurmamış olan telefonunuzun arama kısmında *#06# tuşladıktan sonra IMEI numarasını öğrenebiliyoruz.
Karşımıza çıkan pencerede “Yurda Giriş Yapılan Belge Türü” yazılı olan kısımda “Nüfus Cüzdanı veya ID Kayıt” seçeneklerini işaretledikten sonra belge ile ilgili tüm işlemleri doldurup formu tamamlıyoruz.
Pasaportlarla telefon kaydı oluşturma süresi 120 günü aştığı zaman telefon sim kart kullanımını aktif hale getirmeyeceği için telefonlarınız asla çekmez. Telefonunuzu aktif olarak kullanmaya devam etseniz de mesajlaşma ve konuşma gibi işlevleri yerine getiremezsiniz. Fakat bu süreyi açsanız bile harç ücretini ödeyip IMEl kayıt işlemlerini sağladıktan sonra telefonlarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Yurt dışından getirdiğiniz telefonları pasaporta ihtiyaç duymadan e-devlet üzerinden kolaylıkla kullanıma aktif hale getirebilirsiniz. Bunun için gerçekleştirmeniz gereken en önemli detay tüm ödeme işlemlerini eksiksiz şekilde tamamlamak olacaktır.

“Yurtdışından Telefon Getirmek 2023” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

wp-puzzle.com logo